Inloggen MAX. labels Non food

Meer informatie?

brochure-2015

Aanvragen >

Branding by Banding™

NEW MOVIE

video 2016

 

Zelfklevende etiketten oftewel MAX. labels

Wij produceren zelfklevende etiketten op rol voor uiteenlopende toepassingen.

Achtergrondinformatie

Zelfklevende etiketten, in de volksmond ook wel stickers of labels genoemd, is een verzamelnaam voor een product met eindeloze toepassingen. Het etikettenmateriaal bestaat in de meeste gevallen uit een gesiliconiseerde drager met daarop het papier of kunststof dat is voorzien van lijm. Deze 3 lagen, drager, lijm en etiket vormen het etikettenmateriaal. Deze 3 lagen kunnen uit verschillende soorten worden samengesteld.


We spreken van een etiket als het materiaal gestanst is, door het stansen krijgt het etiket haar vorm. De etiketten zitten met een paar millimeter tussenruimte naast elkaar op de drager, het materiaal dat tussen de etiketten zit wordt verwijderd.

 

Als we spreken over etiketten gaat het in de meeste gevallen over een rol op rol product, d.w.z. dat de etiketten automatisch worden verwerkt met behulp van een etikettendispenser. Deze dispenser leest de tussenruimte tussen de etiketten en brengt het etiket aan op de ondergrond.

Afhankelijk van de toepassing is het etiket onbedrukt of bedrukt. De bedrukte etiketten zijn van eenvoudig in één kleur t/m 8 kleuren te bedrukken. Het etiket kan ook in één productiegang aan de rugzijde worden bedrukt. Het is ook mogelijk de lijmzijde te bedrukken.

Bijna elke tak van industrie kent haar eigen specifieke toepassingen en daardoor ook eisen aan het etiket. Zo zijn er materialen voor diepvries omstandigheden, vochtige omgeving, direct contact met levensmiddelen en farmaceutische toepassingen.

Het bedrukte etiket is een informatiedrager met vele toe- passingen, zoals b.v. in de supermarkt als productpresentatie. Als logistieke toepassing wordt het etiket vaak op de plaats van gebruik voorzien van variabele informatie. Meestal ingeprint m.b.v. een labelprinter, thermo transfer of met inktjet.

Een andere snel groeiende vorm zijn de laserjet A4 etiketten zowel bedrukt als onbedrukt. Deze kunnen ter plaatse met een laserprinter van variabele informatie worden voorzien.